Vi holder åpent - rask levering

EIK holder åpnet, og leverer like raskt som normalt.

Menu
 

I Norge sier vi at barn er født med sølvskje i munnen, og ski på bena.

Det er et snev av sannehet i dette uttrykket, og i de aller fleste tilfellene er den skjeen produsert av oss. Vi har holdt på siden 1954, og mener selv vi har et stort ansvar for å ivareta denne kulturarven. Det er liksom litt i den norske folkesjelen, tradisjonen og kulturen vår. Enten foreldrene velger barnedåp, navnefest eller en uhøytidelig markering hjemme med familien, er det fortsatt hyggelig med et varig minne fra denne begivenheten.Og det er her vi kommer inn i bildet bokstavelig talt. Ser du på bilder av gavebord fra navnefester og barnedåper på google, er det ikke vanskelig å finne et produkt som er laget av oss. Vi mener derfor at vi er en stolt forvalter av norsk kulturarv.

Så hvem er egengtlig EIK barn?
EIK barn er egentlig et registrert varemerke, og markedføres av Eik Sølv-Plett AS. Når det hele startet solgte vi varene våre annonymt gjennom norske gullsmeder, og i løpet av 60 år klarte vi å bli den viktigste leverandøren når aneldningen er gaver til barn. Dagens merkevare EIK barn designes, produseres og markedføres av Eik Sølv-Plett AS. I 60 år har vi utelukkende hatt norske gullsmeder som vår distrubusjonskanal, men i 2014 har vi også åpnet for direktesalg til forbruker via denne nettsiden.

Eik Sølv-Plett AS
Vi er en liten familiebedrift, og holder til på Eik (utenfor Tønsberg) som navnet tilsier. I dag er det tredje generasjon Marthinsen som er daglig leder, og fører familiearven og tradisjonene videre. Men det hele begynte i mai 1954, da Axel Thv. Marthinsen bestemte seg for å tre ut av familiens sølvvarefabrikk i Tønsberg for å starte sin egen sølv og tinnvareproduksjon på Eik. En familiebedrift som alltid har gått mot strømmen i bransjen, og som har vist seg å være bærekraftig den dag i dag. Det var et dristig valg å spesialisere produksjonen og spisse den inn på et så smalt segment som gaver til barn.
Men det fødes stadig nye barn, og markedet har vist oss at de setter pris på den tradisjonen vi er en del av.

Akkurat som det var et dristig valg å være den eneste sølvvareprodusenten som startet med 925 sølv i bestikket, mens resten av bransjen holdt seg til 830S. Vi ble dyrere, men kvaliteten ble høyere og glansen finere.
Viste du forresten at sølv er noe av det beste du kan gi barnet ditt mat med? Bakterier trives nemlig svært dårlig på sølv. Det viste de allerede for noen hundre år siden, men virker nesten litt glemt i dag, hvor nettopp dette kanskje er viktiger enn noen gang.

Kvalitet og kundeservice var noe av det som fort ga stor suksess i gullsmedbransjen. Og akkurat dette har vi forsøkt å dyrke videre, noe vi tror vi har lykkes med den dag i dag. For det er ikke til å legge skjul på at det er utfordrende å drive en produksjonsbedrift i Norge med tilhørende lønninger og sosiale goder. Derfor er vi utrolig stolte og takknemlig for at vi fortsatt klarer å drive lønnsomt, og opprettholde arbeidsplasser her i lokalmiljøet.

Kortreiste varer fra en miljøvennlig bedrift er også noe vi er stolte av. For Eik Sølv-Plett AS er en av svært få gullsmedprodusenter igjen i Norge, som i tillegg til å designe produktene selv, også har nesten all produksjon i eget hus. Slikt blir det god kontroll på kvaliteten, kjærlighet til detaljene, og trygghet om at forbrukerene får trygge produkter. Vi tar tester og stikkprøver av våre varer for analyse, slik at vi kan være 100 % sikre på at for eksempel porselenet vårt ikke inneholder giftstoffer. Nettopp fordi vi skal være best, og at barna skal være trygge. I tillegg er vi stolte av å være en nullutslippsbedrift. Med eget renseanlegg tar vi også vare på miljøet rundt oss.

Er du fortsatt nysgjerrig på hvem vi er, kan du jo se både bilder og aktiviteter på for eksempel facebook og instagram. Vi prøver å legge ut litt når vi har tid og anledning.

 

Mine Favoritter

(Clear)